Over de auteur


Nicol Tadema

Haar eerste, nog wat voorzichtige stappen in de arbeidsmarktbemiddeling zette Nicol Tadema in 2001. Eerst als intercedente voor een Tempo-Team en daarna in een marketingfunctie voor een werving- en selectieorganisatie. Exact een decennium na die eerste stappen – om precies te zijn in de zonnige zomer van 2011 – startte Nicol met Voor Tekst, hét tekstbureau dat zich volledig richt op arbeidsmarktcommunicatie.

Met haar marketinginslag begrijpt Nicol als geen ander dat een vacature zichzelf moet verkopen aan die ene ideale kandidaat. Vacatureteksten schrijven ziet ze als een vak apart én als een mindgame die tussen de regels plaatsvindt. Nicols devies? Liever 3 goede reacties dan 50 middelmatige. Samen met haar team schrijft Nicol  arbeidsmarktcommunicatieteksten voor corporates, intermediairs en jobmarketeers.

Het blijft niet bij schrijven alleen. Nicol deelt graag haar kennis omtrent teksten voor arbeidsmarktcommunicatie door te  spreken. te trainen en te adviseren. Zo weet ze tijdens haar inspirerende trainingen menig recruiter, P&O’er,  HRM’er en intercedent aan te steken met haar voorliefde voor het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Haar adviezen zijn to the point, inhoudelijk, op maat en goed onderbouwd. Ook is Nicol vakjurylid bij de Werf& Awards, de prijzen voor impactvolle arbeidsmarktcommunicatie en recruitment én bestuurslid van Recruiters United, het onafhankelijke netwerk voor recruitment- en arbeidsmarktprofessionals in Nederland.